Къде готвят най-добре

ВКУСНА ХРАНА ПО СВЕТА

Битката за най-добра кухня се води от дълги години. Много места се славят със своите неповторими продукти, вкусове и ястия. Разбира се всеки има собствени предпочетания, каква храна харесва, но нашата класация е взаимствана от мнението на болшенството.

Ето я и нея:

1. Италия

Храната в Италия е религия. Местните обичат да готвят, а още повече обичат да похават различните вкусотии. Много италиански рецепти са се превърнали в световна сензация и са част от кухнята на милиони семейства от всички части на света. Говорим за прочутата италианска пица, феноменалната паста, ризото и знакови колбаси и млечни продукти.

Италианската кухня е не само вкусна, но и лесна за приготвяне. Малко нудли, зехтин, чесън, бекон и доматен сос и имате лесно за приготвяне и хапване ястие, което със сигурност ще харесате.

Ако желаете да опитате нещо в този стил вижте:
Бяла пица
Паста с риба тон

2. Франция

Френската кухня има славата на една от най-изтънчените. От предястието, през основното и десерта… Французите могат и обичат да приготвят многостепенни вечери. Някои от най-емблематичните френски рецепти са Рататуй, Лучена супа, Куш, Клафути, Салата Ница.

Ако сте от хората, които мислят че „Храната не е най-важното“, посетете Париж. Местните готвачи използват различни техники, за да поднесат истински шедьоври в чиния. Има хиляди заведения, в които ще откриете, че добрата храна е на почит и със сигурност ще останете очаровани и ще искате още.

3. Китай

Китайците са можеби най-чревоугодната нация. Тяхните ястия са дръзки. Подтикнати от масовата бедност в страната, творенията им комбинират нетрадиционни продукти и похвати, но крайния резултат е винаги вкусен. Китай е място, където може да зададете въпроса „Това наистина ли може да се яде“ стотици пъти за един ден. Отговорът е винаги „Да“, а по-дръзките експериментатори ще опитат продукти, които не се предлагат в никоя друга кухня.

Поради многобройното население и отворени граници, китайците са се заселили почти по всички географски ширини. Малко са градовете, в които няма китайски ресторант. С времето Сладко-киселото свинско, Патицата по Пекински, Пържения ориз с яйце и много други са се превърнали в познати и обичани ястия по цел света.

4. Япония

Няма как да се храните лошо в Япония. Това е страна, която показва еднаква прецизност в кулинарията, както в инженерството. Япония е домът на Суши, но това далеч не изчерпва всичко, което може да се каже за кухнята й. Японските шефс са като поети в чиния. Сервират приказки, които могат да описват 4-те годишни сезона или пък да илюстрират морското дъно. Те са майстори, чийто умения са пословични в бранша.

Естествено японската кухня се откроява най-вече с рибните си деликатеси, но не само. Суши, Сашими, Мисо супа, Такояки са само част от предложенията, които трябва да опитате, когато посещавате страната.

Ако желаете да опитате сам да приготвите нещо от Япония:
Суши

5. Мексико

Ако трябва да изберете само една кухня, която трябва да ядете до края на живота си, мексиканската ще бъде добър избор. Кухнята им има по малко от всичко и никога няма да се отегчите. Освен такос, касадия, енчеладас или пък начос, ще откриете и много прилики с други световни кухни. Гръцката салата, Индийско къри, пикантността на Тайланд и типичните испански тапас присъстват и в кухнята на Мексико. Суперхрани като авокадо, лайм, чили и много други са типични за този регион. Мексико е като фиеста за любителите на храната. Съчетава много и различни вкусове в перфектна хармония.

Ако искате да опитате духа на Мексико:
Мексиканско чили
Начос

Други знакови места по света, които заслужават да бъдат отбелязани заради своята кухня са Тайланд, Индия, Испания и Гърция.

CookBox.bg – Сготви Си Сам

Share

Post comment

Go Top