Как да готвя бързо

Бърза вечеря

В съзнанието ни бързата вечеря звучи като необходимост, през която трябва да преминем. Не я свързваме с невероятен вкус или атрактивна визия. Не е задължително, обаче, това да е така. Не всяко вкусно ястие изисква умения и време. Понякога, най-добрият резултат се получава с малко продукти в подходяща комбинация.

Ако се чудите как да сготвите по-бързо или какво може да забъркате за под 30 минути без компромиси във вкуса, ето някои от нашите предложения за бързи ястия.Трикове за готвенеКак да съкратим времето за готвене

За съжаление, напрегнатото ежедневие и многото задачи, които трябва да свършим ни оставят малко време за почивка. Когато помислим, че трябва да отделим час или повече в кухнята след като вече сме изкарали пълен работен ден, често просто се отказваме. Всъщност има начини да съкратим това време с няколко добре изпитани трика. Няма да изпадаме в подробности, защо тези приоми действат. Просто ще ги изброим, а вие ни се доверете.

Ето и нашите съвети „Как да готвя по-бързо“:

– нагорещете тигана предварително;
– нагорещете фурната предиварително;
– следвайте рецептите стъпка по стъпка;
– подгответе всички съставки преди готвене;
– използвайте месо със стайна температура;
– премахнете кокала от месото;
– използвайте чук за месо;
– режете по-ситно. По-малките парчета се приготвят по-бързо;
– посолете водата преди варене;
– добавете сода към водата, в която кисненте варивата;
– сипете малко вода в соса, който готвите. Тя ще се изпари и ще помогне за равномерно приготвяне, както и ще попречи да изгори;
– използвайте везна за измерване на грамажи;
– научете функциите на вашата фурна;
– използвайте кухненски термометър;
– използвайте малки по размер съдове за готвене;
– слагайте капака на тенджерата;
– инвестирайте в кухненски уреди и пособия за обработка на различни продукти;
– наострете ножовете;
– измийте зеленчуците, след като ги нарежете, а не преди това;
– овкусявайте, след като направите продуктите на порции;
– опитайте да съберете всички компоненти в един тиган;
– не препълвайте тигана;
– не се страхувайте от по-високите температури за печене;
– замразете готовия сос и го използвайте за следващи ястия;
– гответе в по-големи количества, ако не искате да го правите всеки ден;
– използвайте остатъците от заленцуци, кокали и др. за бульони или база за сос;
– чистете докато готвите;

CookBox.bg – Сготви си сам.

Share

Post comment

Go Top